完美体育(中国)官方登录中心

Croatia
    Resetovat
    ODESLAT

Technika na pokladně: Uvnitř polského poloautonomního obchodu

Polský startup zabývající se maloobchodními technologiemi založil nedaleko Varšavy svou první poloautonomní prodejnu. Prodejna je vybavena společností Hikvision, která podporuje celou cestu zákazníka, od ověření účtu a přístupu do prodejny až po skenování zboží a pokladnu. Zákazníci si společnost velmi pochvalují pro její inovace a uživatelskou přívětivost. Společnost, povzbuzená počátečním úspěchem, plánuje rozšířit svou přítomnost na trhu a využít tuto prodejnu jako model pro zavedení podobných konceptů na více místech v Polsku.

Výzva: vytvoření funkčně bohatého a nákladově efektivního řešení pro poloautonomní maloobchod

Mnoho maloobchodníků po celém světě investuje do technologických řešení, která jim pomáhají přejít od tradičního provozu prodejen k autonomnímu provozu. Tyto typy řešení umožňují zákazníkům vstupovat do prodejen, vybírat si produkty a platit za ně bez asistence personálu prodejny, což jim dává plnou kontrolu nad nakupováním a snižuje provozní náklady.

Tento druh automatizovaných maloobchodních řešení však závisí na bezproblémové integraci více hardwarových a softwarových prvků. V případě, že jsou získávány od více společností, mohou být požadavky na integraci velmi složité a nákladné, což z jejich nasazení činí značnou výzvu. Navíc efektivní provoz prodejny bez personálu na prodejně a zároveň zajištění spokojenosti zákazníků představuje také výzvu.

Řešení: předem integrované řešení založené na hardwaru a softwaru Hikvision

Polský maloobchodní startup ve spolupráci s maloobchodní stavební firmou vybudoval svou prodejnu nedaleko Varšavy, aby ukázal, že poloautonomní maloobchod lze nasadit rychle a ekonomicky výhodně. Více než 80 % technologie prodejny zajišťuje společnost Hikvision, kterou dodává doplňkový software a samoobslužné pokladny alternativních značek.  Díky bezproblémové integraci se řešení ukazuje jako mimořádně nákladově efektivní, pokud jde o pořízení, integraci a nasazení.

Jakmile si zákazníci vytvoří svůj účet v prodejně, mohou se do ní dostat zobrazením QR kódu na terminálu řízení přístupu MinMoe Hikvision (DS-K1T61TM). Následně mohou celý proces výběru, skenování a platby dokončit prostřednictvím aplikace společnosti v mobilním telefonu. Aplikace je bezproblémově integrována se zařízeními Hikvision a softwarem HikCentral Professional. Případně si mohou vybrat skenování zboží na samoobslužném pokladním zařízení, které je rovněž integrováno s řešením Hikvision. Metoda "naskenuj, zaplať a jdi" dává zákazníkům možnost obejít fronty, což vede k hladkému a bezproblémovému nakupování.

Platnost a pravdivost každé zákaznické transakce je kontrolována kamerami AcuSense (iDS-2CD2746G2-IZS), které jsou integrovány se systémem pokladny (POS) a na zadní straně je umístěn NVR společnosti Hikvision. Tyto kamery porovnávají pokladní transakce se souvisejícími videodaty.

Výhody: škálovatelný poloautonomní maloobchod s rychlým a jednoduchým nasazením

Tato prodejna ukazuje maloobchodníkům, že zavedení tohoto typu prodejny může výrazně snížit pracovní zátěž a průběžné provozní náklady. Pomocí softwaru HikCentral Professional mohou pracovníci obchodu snadno spravovat a udržovat všechna zařízení na dálku z centrály, čímž odpadá nutnost kontroly na místě a s tím spojené časové a finanční náklady. Kromě toho bylo řešení díky vysoké úrovni integrace jednoduché na sestavení a nasazení, což z něj činí nákladově efektivní volbu.

"Tento stěžejní projekt dokazuje, že můžeme našim zákazníkům poskytnout komplexní a plně funkční řešení pro poloautonomní maloobchod, které je plně konkurenceschopné se známými řešeními jiných technologických společností," říká spoluzakladatel a technický ředitel společnosti. "To je skvělá zpráva pro maloobchodníky, kteří zavádějí poloautonomní prodejny a mohou nyní urychlit jejich nasazení a snížit náklady."

Další výhodou řešení je jeho škálovatelnost, která umožňuje prodejcům začít v malém bez velkých počátečních nákladů a přidávat další zařízení a kapacity podle toho, jak firma roste. Podle provozního ředitele společnosti: "Na základě této prodejny můžeme v případě potřeby přidáním dalších kamer Hikvision vytvořit další maloobchodní funkce, jako je tepelné mapování, počítání návštěvnosti a další formy analýzy informací o zákaznících."

Na základě tohoto stěžejního řešení mají maloobchodníci k dispozici plán, jak poskytovat vynikající zákaznické zkušenosti a dosahovat svých obchodních cílů. "S tímto předem připraveným modelem úspěchu jsme připraveni zavést poloautonomní maloobchodní prodejny pro naše zákazníky s minimálním rizikem a nízkými náklady, a to jak v Polsku, tak v celém regionu," říká spoluzakladatel firmy.

text over image1496
    • S tímto předem připraveným modelem úspěchu jsme připraveni zavést poloautonomní maloobchodní prodejny pro naše zákazníky s minimálním rizikem a nízkými náklady, a to jak v Polsku, tak v celém regionu.
    • Jsme zvyklí, že investice do zabezpečení jsou jakousi pojistkou a pomůckou pro dodržování předpisů, ale se společností Hikvision můžeme udělat mnohem víc. Nyní provádíme nejen centralizovanou správu zabezpečení, ale také generujeme obchodní informace, které nám pomáhají poskytovat ještě relevantnější nabídky a propagační akce pro naše zákazníky, aby se k nám vraceli a zvyšovali své výdaje.

Poland Retail Security and Intelligence